Even voorstellen
Randy Schmidt (1951) en eigenaar van de Nucleus Praktijk als praktisch onderdeel van Nucleus College Nederland. De Nucleus Methodiek heb ik ontwikkeld naar aanleiding van onvoldoende werkzaamheid van de huidige westerse geneeswijzen, die mij te symptomatisch en commercieel zijn.

De Nucleus praktijk is een logisch gevolg van mijn manier van werken, evidence-based. Werkend naar de kern, effectief, veel directer, duurzamer breed toe te passen. Nucleus dient de gehele gezondheid, zonder onderscheid in psychisch en lichamelijk; holistisch dus.

Ik deel deze visie en bijzondere effecten graag met anderen, vandaar dat ik anderen opleid in deze breed toepasbare gesprekstechniek: Nucleus College. Met meer dan 15 jaar hiermee werkend, gecombineerd met mijn levenservaring, kan ik voor jou vast wel iets betekenen. Zie link hieronder

Ik werk en ben direct en vind integriteit belangrijk, houd rekening met je omstandigheden en zet me voor 100% voor jou in. Als vader van twee zoons bij welke geboorten ik aanwezig was, begrijp ik de soms frustraties van het ouderschap en heb daarom de publicatie Balsem voor ouders  geschreven.

Achtergrond

Ongetwijfeld wil je weten wat mijn achtergrond is. Niet bijzonder, maar wel anders..

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik geïnteresseerd geweest in natuur en gezondheid. Met mijn instelling  graag snel tot de kern te willen komen, praktisch en tegelijkertijd beschouwend heb ik mij vooral autodidactisch ontwikkeld. Veel aansluiting daarbij vond ik in de Chinese Geneeskunde, in de ecologie van de aarde en de Bijbelse coachprincipes en spiritualiteit.

Mijn werk als proeftuinbeheerder bij een producent van plantaardige geneesmiddelen en door familie
omstandigheden 'gedwongen' interesse in de psychologie hebben geleid tot de Nucleus Methodiek.

Door al jong 'Silent Spring' van Rachel Carson te lezen, was ik helemaal voor een ecologische benadering. Zeker na mijn opleiding op Middelbare Landbouwschool in reguliere onnatuurlijke landbouw.

 

Na jaren vrijwilligerswerk te hebben gedaan en een sprekersopleiding te hebben gevolgd, gaf ik les in ecologisch geneeskruiden telen en natuur rondleidingen. Bij het starten van de praktijk deed ik een MKB ondernemerscursus; en geef ik nu lezingen, voordrachten, publiceer en geef ik cursussen en leid anderen op als coach of opleider. Verder publiceerde ik Balsem voor ouders en Holistisch Coachen.

Bij dit alles blijf ik de huidige wetenschap volgen en probeer een effectieve combi te maken van nieuwe ontdekkingen, zoals de prenatale psychologie, de hersenscan ontdekkingen en de epigenetica, alles vooral praktisch en binnen ecologische kaders en het natuurlijke. 
ik ben getrouwd en heb twee zoons, die in het buitenland wonen, werken en studeren. Zoals te berekenen valt, zit ik in de AOW, maar wil graag deze werkzame , boeiende en nog volop uit te breiden Nucleus Methodiek delen met anderen. 

 

Voor enig idee, verwijs ik naar een in zekere zin bedoeld 'testament' als erfenis aan mijn zoons: Holistisch Coachen.  Een pittig leesbaar boek, geschreven tijdens mijn snelle revalidatie van een dubbele herseninfarct (achter de PC) maar geeft ongeveer mijn ontwikkeling naar de Nucleus Methodiek weer. (zie link hieronder). Voor het algemene publiek is nog een publicatie over de Methodiek in wording. 

Een andere publicatie is bedoeld voor bewust ouderschap: Balsem voor ouders. Zie hier meer en daar de bestel link

Meer over Nucleus College Nederland en mij


Onze kernwaarden komen ook in deze praktijk tot uiting:

 

Direct        : we houden je niet aan het lijntje; trajecten zijn kort

Integer     : we zijn loyaal naar onze principes, vrij van hebzucht of roem

Betrokken : we vinden empathie met professionaliteit moet samengaan

Duurzaam : onze bedrijfsvoering is duurzaam, net als het bereikte effect

 

LIVE sessies

 In live sessies behandel ik vragen. Op 11 okt 2022 over trauma bevallingen

Hier kun je hiervoor aanmelden

Wat is Nucleus College Nederland

 

een samenwerkingsverband van opgeleide, gedreven mensen die de Nucleus Visie toepassen in hun werk. Als op zichzelf staande coach of geïntegreerd in hun andere vak.

NCN heeft 4 divisies 

 

Informatie
 info-bijeenkomst, lezing, publicatie

Particulier
Nucleus sessie, auriculo, advies

Coachen
 snelcoachen, verzuimpreventie

Opleidingen
EHBB, Introspectie Coach I en II, P.I.E.P. en bijscholingen 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb